Rulada turceasca mentolata

de Corinuta in Prajituri, 8 Mai 2011 | 12784 vizualizari

 

By Gabitza scumpa si draga......si haioasa.......si harnica.......si........o puuuuuuuup si ii multumesc pentru tot! >:D

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 6 linguri sirop de menta
  • 75 g faina
  • 50 g unt
  • 100 g nuca de cocos fulgi
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g alune de pamant
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada turceasca mentolata:

Se amesteca faina cu zaharul, se toarna laptele putin cate putin amestecand cu un tel, apoi se adauga siropul de menta si se pun la fiert. Cand capata consistenta unei budinci se ia de pe foc si se lasa la racit, dupa care se adauga untul moale.

Intr-o tava se intinde uniform nuca de cocos, se toarna crema peste ea in mod uniform si se niveleaza, apoi se da la frigider. Se bate frisca spuma tare, apoi se intinde peste budinca tot in strat uniform si se presara peste ea alunele tocate, eventual putin prajite.

Se taie pe latime fasii de aprox 2 cm si se ruleaza usor formand mini rulade.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada turceasca mentolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

rivka 1

21.05.2011, 17:56

si eu am facut-o asta dar asa cu menta arata senzationaaaaaaaaaal.

rivka 1

21.05.2011, 17:58

trebuie sa o fac si eu asa verde hahaha, sper sa gasesc sirop :-s. acum mi-ai dat de lucru .
vreau sa iti zic ca am facut budinca de orez a iesit bestiala cum ziceti voi pe site

iry-gabriela 1

03.04.2015, 14:06

ce bunatate

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, miere si crema de lamaie